zondag 31 oktober 2010

Een Boekenochtend in Lelypark


Afgelopen woensdag naar “Lelypark”, waar onze ouderen verblijven.
Het was weer een gezellig gekakel! De bejaarden komen hun boeken ruilen, de één wil het boek van de ander, de ander wil weer een boek met christelijke verhalen, en zo kakelen ze allemaal door elkaar heen!
Gelukkig gaan ze elkaar nog niet te lijf met hun stokken en rollators als hun lievelingsboek net aan hun neus voorbij gaat! En kom ik er zonder kleerscheuren vanaf!
Ook hebben we daar een bijzondere bewoner: de heer Germs. Kan prachtige verhalen vertellen; vooral het verhaal over “bokjes” verteld hij meerdere malen! Vanwege censuur kan het hier niet gepubliceerd worden!
Zijn leeftijd is 98 jaar en hij is waarschijnlijk de oudste fanatieke lener van de Wieringermeer.
Hieronder een foto van hem (Uiteraard met zijn volledige toestemming! Portretrecht, je weet wel :-)).


Ding 5 TWITTEREN

Twitteren lijkt vooral bedacht voor mobiel gebruik op b.v. smartfoons.
Je leest wat anderen meemaken en denken.
“Twitteren” is een vertaling van “kletsen”.
Een pluspunt van twitteren kan zijn om met elkaar te communiceren zonder de omgeving te verstoren met geroezemoes.
Het enige wat ik wel leuk vond aan het twitter-gedoe is, dat mijn zoon naar Australië vertrok en tussen de vliegtuigstops door een twitter berichtje zond, zodat wij wisten hoe het hem verging.

Zo zie ik Twitteren:
Stel je voor het getjilp en gekrijs van allemaal verschillende vogels in het bos, en dat krijg je dan voorgeschoteld, maar de vogel die ik wil horen, die hoor je nauwelijks, het wordt overstemd door de andere vogels, nou daar wordt je dus knettergek van!

Hieronder een voorbeeld van wat ik bedoel!





Voor mij persoonlijk is het dus niks, ik heb mezelf het “sms-en” nog niet eens eigen gemaakt! En daarbij, met mijn huidige mobiele telefoon kan ik niet eens twitteren.

Indien je dit als bibliotheek gaat gebruiken moet je je afvragen of leden zó geïnteresseerd zijn in nieuwe ontwikkelingen van de bibliotheek dat ze dat op hun mobiele telefoon willen ontvangen.

Conclusie: Ik heb geen account aangemaakt, hier ga ik niks mee doen.

zondag 24 oktober 2010

Ding 4 Google docs.

Mijn bevindingen met "google docs":

Samen met mijn man een proef documentje gemaakt om eens te kijken wat dit nou eigenlijk inhoud. Wel leuk dat je dan samen in één document tegelijkertijd dingen kunt veranderen en toevoegen.

Voor de bibliotheek - een toepassing met google docs - bv. samen een poster ontwerpen dan kan een ieder zijn of haar bevindingen direct toepassen - wat ook weer veel tijd uitspaart!

Ik heb een nuttig en actueel document gemaakt en dat voorlopig gedeeld met de deelnemers van mijn groep.

woensdag 13 oktober 2010

Ding 3 Flickr

Zelf werk ik al met Picasa. Dat bevalt prima. Voordeel is bovendien dat het ook van Google is, dus kun je met het zelfde account blijven werken.
Voorlopige conclusie: Flickr gebruik ik alleen voor deze cursus!
Hieronder de link naar mijn Flickr pagina.
http://www.flickr.com/photos/olga_lawina/

vrijdag 8 oktober 2010

Het praktische nut van RSS (ervaringen tot nu toe)

Als je op de website van de bibliotheek via Rss op hoogte gebracht wordt van nieuwe ontwikkelingen heeft dat zeker meerwaarde, bv .als er nieuwe boeken zijn binnen gekomen.
Kortom Rss is interessant als je op de hoogte wil blijven van nieuwe dingen op een bepaalde website en vooral websites die je niet regelmatig bezoekt.

zondag 3 oktober 2010

Ding 2 RSS

RSS, de sites, die ik regelmatig gebruik, daar heb ik me op geabonneerd, en ook de weblogs van de collega's die ik volg staan erop.
En nu maar eens bekijken of het voor mij echt meerwaarde heeft.