Dit is een favoriet!
Een dag niet gelezen, is een dag niet geleefd! Om maar in de trend te blijven van onze "sociale" netwerk gekte!
Wat anderen met de sociale netwerken hebben, heb ik met boeken: ik kan niet zonder.
Alvast een paar boeken in mijn boekenkast gezet, sommige moet ik handmatig invoeren, en van één boek is geen kaft beschikbaar, maar dat ga ik op een later tijdstip nog wel uitzoeken.
Voor de bibliotheek is dit een prachtige vinding, vooral als je snel recensies van een boek wilt lezen. Nu komt de klant regelmatig met een krantenknipsel, en wil dan het boek reserveren.
Als Library in de bibliotheek beschikbaar is, kunnen klanten meerdere recensies van boeken lezen, en dus ook meerdere boeken reserveren.
zondag 28 november 2010
zondag 21 november 2010
Ding 7 Sociale Netwerken
Zelf kom ik nog maar net kijken in de wereld van
“sociale netwerken”. Aardig om eens te leren en lezen wat het nou allemaal inhoud.
Een nadeel voor mij, er gaat weer een hoop tijd inzitten om het allemaal bij te houden, en dan moeten er keuzes gemaakt worden, ik zou een deel van mijn hobby’s moeten opgeven, en dat gaat me op dit moment toch wat te ver!
Wat me ook tegenhoud met sociale netwerken is dat je, zonder het te bedoelen, informatie naar buiten brengt die voor iedereen toegankelijk is. Dus ook voor lieden die je NIET als lezer zult waarderen (we gaan met vakantie of een dagje uit, dus het inbrekersgilde is getipt)!
Maar ik denk wel, dat sociale netwerken voor iedereen (dus ook voor bibliotheken) goed gebruikt kunnen worden, om b.v. jezelf, of bedrijf online te profileren op het internet voor b.v. een nieuwe baan, of het werven van personeel afhankelijk van je wensen en doelgroep, kies je een passend sociaal netwerk, en er zijn er nogal wat bv. Hyves(meer een vrienden netwerk), plaxo, facebook, linkedIn (professionele-site.enzv.
Of het nu gaat om werk, sport, hulp, verkoop, als je een passend netwerk vind, kun je er zo je voordeel mee doen!
maandag 15 november 2010
Ding 6 CHATTEN
Chatten tot nu toe alleen gebruikt om met onze zoon die in Kopenhagen was voor een conferentie te video-chatten. Dat is heel leuk, je kunt je dan wat meer inleven hoe het daar is en gaat.
Ik herinner mij nog goed dat mijn dochter met vrienden aan het chatten was in haar kamer, het geroffel op het toetsenbord leek wel een waterval.
Maar video-chatten is dus ook een vorm van chatten, een prachtige oplossing voor het contact met je familie en vrienden, ook in het buitenland.
Mogelijkheden voor de bibliotheek zullen er in beperkte mate misschien wel zijn, maar dat moet dan iemand die geen contact heeft met de klanten op zich nemen. Je kan moeilijk én contact hebben met de klant die rondloopt in de bibliotheek, en achter het scherm twitter, hyves, facebook, chatten beantwoorden. En ook nog de telefoon!
Vragen van klanten beantwoorden lijkt me dan onmogelijk; “wacht u maar even ben nu aan het chatten". Een klant-onvriendelijk gedrag!
Dit zou dus wel erg chaotisch werken, de klant is ook gesteld op een persoonlijk advies, en een praatje op zijn tijd, anders wordt het nu al een “Robot tijdperk”!
Voor communicatie tussen bibliotheek en klant kun je prima met e-mail uit de voeten, dan kun je antwoorden wanneer het uitkomt.
Conclusie: Chatten vind ik geen zakelijk communicatie middel.
Abonneren op:
Posts (Atom)