Chatten tot nu toe alleen gebruikt om met onze zoon die in Kopenhagen was voor een conferentie te video-chatten. Dat is heel leuk, je kunt je dan wat meer inleven hoe het daar is en gaat.
Ik herinner mij nog goed dat mijn dochter met vrienden aan het chatten was in haar kamer, het geroffel op het toetsenbord leek wel een waterval.
Maar video-chatten is dus ook een vorm van chatten, een prachtige oplossing voor het contact met je familie en vrienden, ook in het buitenland.
Mogelijkheden voor de bibliotheek zullen er in beperkte mate misschien wel zijn, maar dat moet dan iemand die geen contact heeft met de klanten op zich nemen. Je kan moeilijk én contact hebben met de klant die rondloopt in de bibliotheek, en achter het scherm twitter, hyves, facebook, chatten beantwoorden. En ook nog de telefoon!
Vragen van klanten beantwoorden lijkt me dan onmogelijk; “wacht u maar even ben nu aan het chatten". Een klant-onvriendelijk gedrag!
Dit zou dus wel erg chaotisch werken, de klant is ook gesteld op een persoonlijk advies, en een praatje op zijn tijd, anders wordt het nu al een “Robot tijdperk”!
Voor communicatie tussen bibliotheek en klant kun je prima met e-mail uit de voeten, dan kun je antwoorden wanneer het uitkomt.
Conclusie: Chatten vind ik geen zakelijk communicatie middel.